fredag 11 december 2015

Vad är det de inte förstår

Ytterligare hinder. Det viskas och pratas. Mellis äts i klassrummet och jag ifrågasätter det. Nej det har inte hänt och sekunder efter ja det har hänt men de torkade efteråt. Vi hade efter möten med rektorn bestämt Att ingen mjölk i klassrummet. Det ska inte hända igen fick jag höra. Två dagar efter äts massäck i klassrummet. Elsa trampar i kebab och får pizza kladd på stolen och är rädd när det öppnas en flaska jordgubbsmjölk. Hon undrar när hon kommer hem om ingen tror henne. Att hon är allergisk. Jag blir bara matt. Förvånad och sen ilska. Lejonmamman vaknar igen. Nytt möte. Sköterska inblandad. Nästa steg är skolinspektionen och elevombudet.

4 kommentarer:

 1. Jag skulle nog inte tveka längre, om jag var som du, utan byta skola. Den här skolan visar ju så tydligt och klart att de varken har kompetens eller vilja att hantera Elsas allergi.
  Kompisar?
  Ja inte verkar de där klasskamraterna så vidare värst kamratliga.

  SvaraRadera
 2. När jag gick i lågstadiet hade vi en tjej i klassen som var rejält allergisk mot äpplen och citrusfrukter (hon kunde inte vara i samma rum som någon som åt det). Det här var något lärare och föräldrar visste, vi barn förstod nog inte alltid allvaret men läraren var väldigt noga med det. Hur svårt kan det vara att INTE äta mellanmål i klassrummet när en elev har så allvarlig allergi? Elsas klassrum ska inte vara ett "minfält" för henne, hon måste få känna sig trygg i skolan.

  SvaraRadera
 3. Jag blir så trött. HUR kan ignoransen vara så stor? Anmäl, anmäl, anmäl, även om jag förstår att allt du önskar är lite frid och vanlig vardag. Kram

  SvaraRadera
 4. Tittar in lite titt som tätt.. Har du slutat blogga?

  SvaraRadera