fredag 21 mars 2014

Nötallergiker... inte välkomna på SJ?


Cecilia blev hånad av SJ:s konduktör.


http://matnyttig.se/tidigare-artiklar-hidden/17-matallergi/1721-noetallergiska-cecilia-blev-hanad-av-konduktoeren1 kommentar:

  1. Sjukt! Jag träffade nyligen en bekant som berättade att de informerat på ett tåg hon åkt med. Hon hade tänkt äta naturgodis och hade aldrig tänkt på att någon kunde reagera med allergi. Hon tyckte det var jättebra att de ropade i högtalarna och tyckte att hon lärde sig något nytt.

    Jag frågar ofta innan jag skalar citrusfrukter på allmänna platser eftersom jag vet folk som reagerar på det, men som icke allergisk är det svårt att veta vad folk kan reagera på. Nötter vet jag ju (måste dock skamset erkänna att jag också ätit nötter som mellanmål på tåg innan jag började följa din blogg) men vad kan mer vara farligt? Att ge mina barn äpple på Busfabriken? Att äta äggmackor i skidbackens värmestuga? Pannkakor som matsäck? Att äta sushi eller annat med fisk ute bland folk? Vad är egentligen luftburet? Vill ju inte göra folk sjuka men det är svårt. Äta choklad? Skriv gärna lite om hur man kan tänka om man vill ta hänsyn. Som småbarnsförälder blir det ju mycket mellanmål, matsäck och annat, men jag vill ju inte att folk ska dö på kuppen. Tack för en intressant blogg!

    SvaraRadera