torsdag 13 februari 2014

Klockslag

Hur många människor är dina jordnötter värda? 

Minns samtalet mitt i natten. 
Min kusin är död. Mörkt i hallen där mamma står. klockan är ca 11 på kvällen. 
Min kusin är död. Av jordnötter. 
Natten.
Mamma som gråter. 
Jag lyssnar hela natten efter andra ljud i tystnaden. 
Inte ett ljud. 

1 kommentar:

 1. Det låter så absurt. Dödsorsak: jordnötter.

  Det finns så väldigt mycket som folk borde veta mer om, som några individer kämpar för varje dag medan den stora massan inte vet något om det och ideligen omedvetet råkar trampa på ömma tår. Tänk vad mycket skillnad det hade kunnat göra för små grupper av individer om skolan lärt ut mer om hbtq och funktions... hinder/nedsättning (se jag vet inte ens vad det mest respekterande ordet att säga är fastän jag vill veta det) och liknande saker.

  Jag kan på ett sätt känna igen mig lite i det där att det inte bara räcker med att säga vad man är för det är ingen som vet vad det är så sen måste man förklara vad det är för något (även om jag har en helt annan sak, att jag identifierar mig som intergender transperson).

  Jag hittade din blogg via ditt facebook inlägg om när Elsa fått mjölk och har följt den sen dess och verkligen lärt mig nya saker av det. Så mycket man inte tänkt på som vissa tar som självklart medan andra måste kämpa för. Det får mig att vilja skriva en berättelse med en huvudkaraktär med stark allergi för något, fast det skulle krävas en hel del research för jag kan alldeles för lite om allergier. Och jag har redan historier i huvudet jag försöker skriva ner om karaktärer med asperger och ADHD och transidentitet. Jag vill tro på litteraturens kraft att öppna ögonen på folk (det kan bero på att jag för tillfället pluggar på en skrivar/författarlinje.
  Det här blev väldigt långt och jag har glömt vad jag ville få fram så jag hoppas jag redan skrivit det. Ta hand om dig!

  SvaraRadera