onsdag 13 november 2013

Fler allergier med tiden

Vår resa började 2006 det år då Elsa föddes. Efter 3 månaders amning vägrade hon dricka bröstmjölk. 
På sjukhuset konstaterades Komjölksproteinallergi och tide efter det har hon fått fler o fler allergier. Över 20 stycken. Dragon, koriander, tomat, banan, avokado, jordgubb, päron, äpple, pollen, pälsdjur och alla nötter, utom mandel. Jordnötter. 
De senaste soja, röda och vita bönor samt kikärtor. 2 kommentarer:

  1. Känner igen listan lite. Då jornöt inte är nöt utan baljväxt ska man ju akta sig för baljväxterna såsom ärtor, bönor mfl. Min dotter hade exakt dessa som liten också då det lätt blir av korsallergier från andra saker. Men vid 12 års ålder gjordes matprovokation på sjukhuset och några saker gick att återuppta som avokado, äpple, päron. Det röda tomat, jordgubbe går än i dag inte så bra. Ibland i uppkokt form som tomatsås och jordgubbskräm men inte det råa.

    Det kan också bero på hur kroppen mår. Med en infektion i kroppen kan man reagera på vad som helst men oftast sommar månaderna kan det gå bättre.
    Min dotter lever i dag med allergi mot gluten, mjölk, ägg, fisk,soja, jordnöt, hasselnöt, sötningsmedel, kokos,vissa tillsatser, röda färgämnen och mycket mer plus pollen ,kvalster, antibiotika, pälsdjurs allergi. Det går men det är knep och knåp.

    SvaraRadera
  2. Efter att ha läst din berättelse här bloggen så tänker jag till. Mitt barn har "bara" laktosintolerans och tomater! Så skillnaden mellan laktosintolerans o komjölksproteionallergi vet jag! För jag får ofta frågan från okunnande om han kan dricka mjölk alls! Ja om den är laktosfri!

    SvaraRadera